Podrška

Clinic

Grupa modula namijenjena zdravstvenim ustanova kako bi organizirali poslovanje od naručivanja pacijenata, recepcije, čekaonice, ordinacije, laboratorija pa do materijalnog i financijskog poslovanja.

CRM – upravljanje klijentima

Upravljanje kanalima prodaje kroz upite i prodajne prilike, zakazivanje termina, organizacija prijevoza i smještaja, koordinacija i upravljanje kapacitetima prihvata.

Saznajte više
Horizont CRM – upravljanje klijentima slika

Čekaonica

Management čekaonice jedan je od važnijih segmenata upravljanja klijentima u medicinskim ustanovama. Kontrolom ulaza i izlaza iz čekaonice uz praćenje provedenog vremena klijenta optimiziramo rad i dobivamo zadovoljnog klijenta.

Saznajte više
Horizont Čekaonica slika

Recepcija

Recepcijsko poslovanje u modernim medicinskim ustanovama zahtjeva pouzdano, izuzetno intuitivno i ergonomski prilagođeno rješenje, kako bi djelatnici na recepciji u prihvatu klijenata bili što brži u svojim zadacima i time olakšali administraciju i skratili vrijeme svojim korisnicima te povećali efikasnost organizacije.

Saznajte više
Horizont Recepcija slika

Ordinacija

Kako bi se mogli posvetiti vašem klijentu programsko rješenje mora omogućiti jednostavan i brz unos podataka te osigurati sve relevantne podatke za kasnije analize i postupke.

Saznajte više
Horizont Ordinacija slika

Laboratorij

Poslovi u laboratoriju su proizvodnja u malom i bitno je da programsko rješenje omogući praćenje svih faza i da u svakom trenutku znate u kom statusu je određeni radni nalog te tko radi na istom.

Saznajte više
Horizont Laboratorij slika