Podrška

Prodaja, ili prodajni modul, ključan je dio ERP sustava (Enterprise Resource Planning) koji se bavi upravljanjem svim aspektima prodajnih aktivnosti unutar organizacije. Cilj ovog modula je integrirati i optimizirati procese u prodaji kako bi se povećala učinkovitost, poboljšala kvaliteta usluge prema kupcima te pružila bolja analitika za donošenje poslovnih odluka. Evo nekoliko ključnih aspekata prodajnog modula ERP sustava:

  1. Upravljanje kontaktima i kupcima: Modul za prodaju omogućuje praćenje informacija o kontaktima i kupcima, uključujući povijest kupovina, preferencije i komunikaciju. To pomaže u stvaranju personalizirane usluge i izgradnji dugoročnih odnosa s kupcima.
  2. Naručivanje i praćenje narudžbi: ERP sustav omogućuje automatizaciju procesa naručivanja, od stvaranja ponuda do praćenja statusa narudžbi i isporuka. Ovo smanjuje vrijeme potrebno za obradu narudžbi i povećava točnost informacija.
  3. Upravljanje zalihama: Integracija s modulom za upravljanje zalihama omogućuje organizacijama praćenje stanja zaliha u stvarnom vremenu. To je ključno za upravljanje dostupnošću proizvoda, smanjenje zaliha i minimiziranje gubitaka.
  4. Cjenovna politika: ERP sustav omogućuje definiranje i praćenje cjenovnih politika te automatsko prilagođavanje cijena na temelju različitih parametara poput popusta, količina i uvjeta plaćanja.
  5. Analiza performansi prodaje: Modul za prodaju pruža analitičke alate koji omogućuju organizacijama praćenje ključnih pokazatelja performansi (KPI-jeva) kao što su prodaja po zaposleniku, konverzije, marže i slično.
  6. Upravljanje marketinškim kampanjama: ERP sustavi često uključuju funkcionalnosti za upravljanje marketinškim kampanjama, praćenje uspješnosti kampanja i povezivanje marketinških aktivnosti s rezultatima prodaje.
  7. Podrška za mobilnu prodaju: U današnjem mobilnom okruženju, mnogi ERP sustavi pružaju podršku za mobilnu prodaju, omogućujući prodajnim predstavnicima pristup informacijama o kupcima i prodajnim procesima putem mobilnih uređaja.

Integracija prodajnog modula unutar ERP sustava pomaže organizacijama stvaranje učinkovitijih i agilnijih procesa, što rezultira poboljšanom uslugom kupcima i povećanim poslovnim uspjehom.

Horizont Prodaja Brošura

Glavne značajke i posebnosti

Napredno upravljanje prodajnim cijenama putem rabatnih grupa i cjenika
Kreiranje dokumenata iz postojećih dokumenta
Mogućnost alternativnih ispisa izlaznih dokumenata